Notícies

Dia a dia

És innegable que vivim un moment difícil i incert a nivell de país. Companys reconeguts empresonats i persones anònimes perseguides i assetjades víctimes d’una repressió que no coneix dels Drets Humans més bàsics. Tots tenim el pensament i la voluntat de treballar per ajudar a apuntalar el que vam guanyar el mes d’octubre de 2017. Des de Solsona també ens unim a aquesta pinya de milions de persones que estem esperant fer el pas definitiu després d’anys d’acumular força. Ara ens toca un judici que marcarà l’esdevenir més immediat i que ens ha d’agafar mobilitzats i preparats per defensar la nostra gent i la nostra legitimitat.

Solsona, la nostra ciutat, però segueix a mig camí de tot arreu, a mig camí dels Pirineus i a mig camí de Barcelona, i això li dóna, sense cap mena de dubte, una singularitat extrema que ha contribuït a la formació de la idiosincràsia dels solsonins i les solsonines que hi vivim. Una personalitat arrelada a la terra, a les tradicions i a la cultura, eixos que sempre han identificat la nostra gent.
Parlem de valors, de sentiments, d’uns eixos bàsics sobre els quals giren les nostres vides i que fan que, malgrat hi hagi qui té la feina en d’altres poblacions, ha apostat per continuar formant part d’aquesta història viva i, d’aquesta manera, seguir residint a Solsona. Aquesta fornada ha ajudat, i molt, a estabilitzar la nostra població i evitar un despoblament, que hauria estat fatídic, no només per a la ciutat, sinó també per a tota la comarca.

Parlem també d’una segona fornada ciutadana, que ha apostat per obrir comerços i empreses a la ciutat. Una circumstància que ha redundat positivament en el creixement del teixit comercial i industrial, i en tot el dinamisme econòmic que l’envolta. Això ha provocat un efecte benèfic en el creixement del benestar i de la qualitat de vida, amb l’aparició de més i millors serveis per al conjunt de la societat solsonina.

Aquest dia a dia en positiu, ens serveix com a contrapunt davant d’altres grans mancances que hem de patir -per exemple, en matèria d’infraestructures de comunicació i connectivitat- i ens permet que la vida a la ciutat sigui més o menys agradable. Segurament, asseguts en una taula, no ens costaria gens ni mica elaborar una llista d’aquests “handicaps” i encara que també hi hagi mancances que podríem considerar com a menors perquè estem massa acostumats a veure-les periòdicament, no per això hem d’assumir-les com un fet habitual o quotidià. Tot el contrari.
Des de Junts per Solsona som plenament conscients que ara, que s’acaba la legislatura, és quan hem d’observar el grau de compliment de les promeses i de la gravetat de les mancances per a reivindicar-les i fer avançar la ciutat. No cal tenir la vista d’una àliga per adonar-nos de tot allò que esperàvem i no ha reeixit. El tanatori, la implantació d’un nou sistema de recollida d’escombraries o la disposició de sòl industrial només són tres exemples de serveis imprescindibles per a una capital de comarca que s’havien promès i no s’han assolit.

Però molts, ja comencem a estar cansats de “l’anar tirant” i el que cal ara és treballar tots conjuntament perquè Solsona estigui al lloc que li pertoca i que els seus habitants puguin gaudir sense embuts de tot allò que es mereixen i que des d’aquí denunciem que encara no tenen. S’han d’acabar les justificacions gratuïtes i les excuses si no volem caure en la cronificació d’aquests problemes, en projectes dels que sempre ens queixarem, però que podrien acabar per no fer-se mai.

Moltes vegades no hem optat per fer el soroll de l’oposició arquetípica de la queixa fàcil i la tensió constant amb el govern durant la legislatura. Sempre hem estat molt respectuosos amb deixar treballar i hem tingut molta paciència donant temps als responsables polítics de l’Ajuntament. Ara però ha arribat l’hora d’explicar les demandes i reclamacions que hem fet i totes aquelles coses que no s’han realitzat i ens havien promès a tots que farien. També és hora de donar a conèixer públicament aquelles solucions concretes que oferim nosaltres als problemes que tenim com a ciutat després de 4 anys d’acumular experiència i conèixer l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Som un equip de persones esperonats perquè encara queda moltíssima feina per fer. Notem la desídia de l’actual equip de govern que, després de 12 anys i tres legislatures, ha perdut l’empenta de liderar i impulsar les coses i ja no genera ni sent aquella il·lusió indispensable per transformar la ciutat d’una manera contínua.

Hem vist l’evolució de l’alcalde aquest mandat i no ens podem permetre que durant els últims dos anys hagi tingut el cap més posat en altres llocs que no pas amb Solsona. S’hagués oblidat aquesta etapa si finalment hagués donat pas a una altra persona, però que ara, de cop i volta es prediqui una il·lusió de retornar a la ciutat que no ha existit no és creïble. Tots ho hem pogut veure. No podem estar sempre pendents de la decisió d’una persona d’anar i venir dels temes que ens afecten a tots. Necessitem persones que si tenen a les seves mans el govern de la ciutat s’hi dediquin a temps complert. Perquè Solsona passi de ser a mig camí de tot arreu per ser el centre i el motor d’una comarca i d’una àrea d’influència que fa temps que l’espera.

Nosaltres som un equip preparat i cohesionat, amb ganes de treballar per vosaltres. Amb un únic objectiu general que passa per millorar la qualitat de vida dels solsonins i solsonines. D’il·lusió i d’actitud en tenim les butxaques plenes. I no sabeu quines ganes tenim de buidar-les per Solsona. Ens anem trobant.